• observaties 2

    8 juni 2008

     

    Weer buiten. De frisse april wind waaide niet meer. Hiervoor in de plaats was de witte mei wind gekomen.Wind uit warme landen, met resten woestijnzand en blanke bloesem, waarvan de geur af en toe langs kwam waaien. Bij tijd en wijlen stoof de bloesemsneeuw met honderden fragmenten wit tegelijk om een straathoek, opgezweept door valse wind . Plakte vast aan ogen, wurmde zich door kieren van tassen.In de etalageruiten bekeek ze zichzelf, haar silhouet liep volgzaam met haar mee. Af en toe stopte ze om te zien of haar silhouet oplettend was.Deze nam soms een stap te veel. Een dunne zijden rok wapperde onder een zwarte halflange jas vandaan. Zwarte schoenen met over de wreef een smal bandje. Jubeltenen in een te strakke voorkant gepropt. Ze keek naar de reclamefoto’s waarop de april ogen van de modemannen wiegden in de wind. Stond stil voor een etalage. De etaleuse was bezig met het doorknippen van een aantal nylon draden. Ze keek om het hoekje, Hoi, gooi je’m weg? ,die poster? Ja, antwoordde de verkoopster, de zomerse mannen komen nu weer hè ? De april mannen zijn te koud voor deze tijd van het jaar.

    Lees meer >> | 1319 keer bekeken

  • observaties 1

    8 juni 2008

    .Wandelen door grote steden, zitten op een terras, mensen kijken.  Mooie vrouwen in te blote zomerkleding, de witte winterhuid duidelijk zichtbaar.Luchtige wapperende rokjes, zweem van parfum. Wishhhhhhhh ,parfum die je riep, ook nadat de dames al lang en breed vertrokken waren.

    Mannen op foto's ,levensgroot hangend in modewinkels. Zwoel kijkend vanaf hun papieren plek. Aan het plafond gekluisterd met dunne nylon draden. Verwachtingsvol deinend op de lucht van de airco. Over een tijdje worden de draadjes achteloos doorgeknipt, worden de zwoele blikken verfrommeld en in de papierbak gegooid, taak volbracht, tijd voor nieuwe verleiding.

    Bijzondere muziek, trompetgeschal vanuit de verte. Op zoek naar wie die muziek maakt. 3 tandeloze muzikanten, kleine ongeschoren mannetjes, zigeunertypes. Hun donkere blikken flitsen heen en weer, naar elkaar en naar de voorbijgangers. Ongewassen kleding, hun uiterlijk in schril contrast met de vrolijke muziek. Ze keek , de donkere blikken hielden haar vast ,bedreigend gevoel, snel wegkijken en doorlopen.

    Ogen dicht en luisteren naar zacht gepraat op een volgend terras, als een muziekstuk, soms gefluister, soms klaterend gelach. Een ouder echtpaar zit naast haar, zwijgzaam, zwijgend te-saam, zoals altijd waarschijnlijk. Gerinkel van hun draaiende lepels tegen koffiekopjes, irritant  vrolijk en luid, uit de maat. Gekraak van goedkope koekjes tussen steradent gebitten. Geklak van foute , veel te hoge hakken, aanzwellend, wegstervend. 

    Lees meer >> | 1246 keer bekeken

  • kracht

    10 april 2008

    foto expositie, titel kracht

    Lees meer >> | 2200 keer bekeken

  • uitnodiging expo

    9 april 2008

    Vanaf 27 april t/m begin juni, expositie bij Galerie meneer de Vries in Harderwijk (de Vischpoort. Van harte welkom om onze kunst te komen bekijken !  Monique,sculpturen. Geke, schilderijen. Elske, schilderijen.          &nbs

    Lees meer >> | 1485 keer bekeken

  • regisseur

    29 maart 2008

    Soms is het leven verrassend.Vandaag kreeg ik een onverwacht telefoontje.Of ik wilde bellen naar een galerie, er was haast bij geboden.

    Vewachtingsvol belde ik.

    De vraag was of ik toestemming wilde geven voor het laten filmen van een doek van mij voor een commercial. Heuh? Welke commercial, welk doek, waar ? Ze hadden ook geen idee, of ik de regisseur wilde bellen. Dag regisseur, het schijnt dat ik u even moest bellen? Ah, de kunstenaar,gelukkig ze hebben u getraceerd. Ja we gaan morgen draaien in Amsterdam voor een reclamefilmpje. Voor welk bedrijf? Oh voor Hans Anders, de brillenman. Er zitten straks 2 mensen romantisch te doen op een bank, met brillen natuurlijk  en daarboven hangt dan een schilderij van jou, het kan zijn dat het even in beeld komt.....Ah,welk schilderij is het? Oh geen idee, ik kreeg een telefoontje van de 'setdresser' of het schilderij kan blijven hangen in het huis wat we huren voor de commercial, meestal halen we schilderijen weg in verband met beeldrecht enzo, maar dit keer wilden we je doek graag gebruiken. Oké, wat mij betreft geen probleem, laat maar goed zien, mag wel helemaal in beeld, zonder brillen mag van mij ook. Maar dat vond hij geen goed idee. Dus vanaf mei een nieuwe serie Hans Anders op t.v , enne vergeet vooral niet op de achtergrond te letten !

    Lees meer >> | 1305 keer bekeken

  • dralen

    17 maart 2008

    Ik draal, drentel.

    loop rond,ga zitten, kijk naar buiten.

    sta op, draal ,drentel.

    nieuw atelier, nieuwe sfeer.

    Nog geen verwarming, geen water,alwel electriciteit.

     Een gave gispen stoel op de kop getikt, zit goed, rolt goed (een g9, voor de kenners.)

    Kortom ik tuur wat, drentel, draal, en verder  niks.

    Lees meer >> | 1289 keer bekeken

  • brancard

    4 maart 2008

     

     Ik heb een brancard gekocht via marktplaats.Het leek me handig om verfpotten etc op te zetten in m'n atelier. Makkelijk te verplaatsen met die wielen eronder. Dus op naar Andijk ,een uur rijden, over de dijk naar Enkhuizen, op zoek naar m'n brancard.

    Lees meer >> | 2995 keer bekeken

  • witte muur

    22 februari 2008

    Wat een monnikkenwerk zo'n muur van een nieuw atelier schilderen.

    Misschien moest ik het maar zo laten.Heeft wel wat van die onaffe vlakjes.

    Die rode emmer laat ik ook maar staan.

    Goed ik schilder weer prettig verder, greetz !

    Lees meer >> | 1526 keer bekeken

  • nieuw atelier

    21 februari 2008

    Nieuw atelier,

    Ruimte,licht.

    Wat zal ik er allemaal inzetten.

    Misschien wel niks.

    Alleen een ezel en een vers linnen doek.

    Nog eens een nachtje over slapen.

    De muren zijn hier nog grijs, krijgen een wit jasje.

    Lees meer >> | 1565 keer bekeken

  • Meer blogs >>